{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ovjereno 35 koalicija i 19 listi nezavisnih kandidata

F
19.6.2008. u 17:33
0
1
Ovjereno 35 koalicija i 19 listi nezavisnih kandidata
0
Ovjereno 35 koalicija i 19 listi nezavisnih kandidata
Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) je na danas održanoj sjednici a nakon izvršenih provjera, ovjerila 35 koalicija i 19 listi nezavisnih kandidata za učešće na lokalnim izborima 2008. za izborne jedinice i izborne nivoe za koje su ispunjeni uslovi za ovjeru.
CIKBiH je prilikom provjere podnesenih prijava za ovjeru koalicija utvrdila da sedam prijava koalicija ne ispunjava zakonom propisane uslove za ovjeru.

Prijava za ovjeru Koalicije PDP-Partija demokratskog progresa i Penzionerska stranka RS za učešće na izborima za načelnika Općine Modriča je odbijena jer Penzionerska stranka RS nije ovjerena za učešće na izborima za načelnika Općine Modriča.

Za šest koalicija i listu nezavisnih kandidata "Nezavisna lista za Kakanj-Kl" u skladu s Izbornim zakonom BiH ostavljen je rok od 48 sati od prijema obavijesti da otklone nedostatke u prijavi ili će biti odbijena njihova ovjera.

Uglavnom se radi o situaciji da pojedine političke stranke, članice koalicije, nisu ovjerene za izbornu jedinicu ili nivo vlasti za koje je podnesena prijava za ovjeru ili akt o određivanju ovlaštenog predstanika koalicije nije potpisan od svih predsjednika političkih stranaka, članica koalicije.

Pregled ovjerenih koalicija i listi nezavisnih kandidata bit će dostupan na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, saopćeno je iz CIKBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: