{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ove sedmice deklaracija o vraćanju imovine SPC

S
9.11.2009. u 08:50
0
13
Ove sedmice deklaracija o vraćanju imovine SPC
0
Ove sedmice deklaracija o vraćanju imovine SPC
Foto: Sarajevo-x.com
Tekst deklaracije na osnovu koje će Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) biti vraćena zgrada Bogoslovskog fakulteta u Sarajevu trebalo bi da bude utvrđen ove sedmice, najavio je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo.
Na pitanju vraćanja zgrade Bogoslovskog fakulteta, koju trenutno koristi sarajevski Ekonomski fakultet, Kebo radi sa predstavnicima federalne, kantonalne i opštinske vlasti uz čelnike OHR-a.

"U pripremi je deklaracija, a tekst je već završen i svi su u petak dobili taj nacrt. Razmotrićemo prijedlog i ako bude nekih korekcija, biće i to urađeno, a onda će sa predstavnicima SPC biti potpisana deklaracija", rekao je Kebo za "Nezavisne novine".

Deklaraciju bi, uz predstavnike SPC, trebalo da potpišu premijeri FBiH i Kantona Sarajevo Mustafa Mujezinović i Besim Mehmedić, federalni i kantonalni ministri obrazovanja, rektor Sarajevskog univerziteta, kao i načelnik opštine Stari grad, na čijem području se zgrada Bogoslovije nalazi.

"Niko ne očekuje da se ovo završi preko noći, ali potpisivanjem deklaracije izvršne vlasti preuzimaju obaveze i treba do detalja isplanirati sve aktivnosti", dodao je Kebo.

On povrat imovine SPC, nakon više od pola vijeka, smatra gestom dobre volje i poboljšanjem atmosfere u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: