SAALinBiH
12

Ove sedmice 11. Konferencija za mlade istraživače iz oblasti primijenjene lingvistike

I. P.
Nedavno osnovano Društvo za unapređenje primijenjene lingvistike u BiH - The Society for the Advancement of Applied Linguistics in BiH (SAALinBiH) organizator je 11. Konferencije za mlade istraživače iz oblasti primijenjene lingvistike, a koja će se održati od 26. do 28. septembra u prostorijama Filozofskog fakulteta Sarajevo i Historijskog muzeja.

Organizacioni odbor Konferencije čini tim asistenata i asistentica sa Filozofskog fakulteta, predvođen prof. dr. Merimom Osmankadić, vanrednom profesoricom sa Odsjeka za anglistiku i predsjednicom Društva.

U pitanju je trodnevna konferencija koja će okupiti više od 30 izlagača iz cijele Evrope (Finska, Velika Britanija, Austrija, Španija, Italija, Hrvatska, Crna Gora), te ugostiti više plenarnih predavača, istaknutih naučnika iz oblasti primijenjene lingvistike.

Učesnici će izlagati svoje radove, istraživanja, dijelove disertacija i projekte u interaktivnom okruženju, te imati priliku razmijeniti iskustva sa mladim kolegama i kroz nekoliko radionica.