{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ovako izgleda "očišćeni" toalet na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a

25.5.2012. u 20:02
361
139
Ovako izgleda "očišćeni" toalet na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a
361
Čitateljka portala Klix.ba, koja je nedavno boravila na Pulmološkom odjelu Pedijatrijske klinike KCUS-a, proslijedila je našoj redakciji fotografije toaleta i požalila se na higijenu. Kako je navela, ovo je toalet koji koriste majke i djeca.
Ovo nije prvi put da se Klinički centar Univerziteta u Sarajevu našao na udaru kritika zbog neuslovnih prostorija u kojima pacijenti borave i zbog nezadovoljavajuće higijene u toaletima.

Komentar na ovakve higijenske uslove na Pedijatriji smo zatražili i od KCUS-a i dobili šturi odgovor, u kojem se, između ostalog, kaže da je Pulmološki odjel najfrekventniji na Pedijatrijskoj klinici.

"Na ovom Odjelu su tri sanitarna čvora, arhitektonski predviđena za osoblje i pacijente. Redovno se čiste i dezinfikuju, u zavisnosti od broja pacijenata na Odjelu, te se, uz redovno, vrši i vanredno održavanje sanitarija", navodi se u odgovoru koji smo dobili, a u čijem potpisu je Kolegij Pedijatrijske klinike.

U odgovoru se također navodi i to da se sanitarne kontrole redovno obavljaju u skladu sa Pravilnikom KCUS-a te da o tome postoji uredna dokumentacija.

No, nešto tu ipak ne štima s obzirom na ove fotografije na kojima se jasno vidi da je toalet na Pedijatrijskoj klinici izuzetno neuredan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: