Sadik Ahmetović
0

"Ova godina bila važna s aspekta ispunjavanja obaveza za liberalizaciju viznog režima"

FENA
Sadik Ahmetović
Sadik Ahmetović
Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović je kazao da je ova godina bila jako važna s aspekta ispunjavanja obaveza za liberalizaciju viznog režima te da je to uspješno završeno.

"Bilo je i drugih važnih projekata koje je imalo Ministarstvo sigurnosti i mislim da generalno ova godina može dobiti pozitivnu ocjenu“, kazao je Ahmetović.

Po njegovim riječima, ono što je prioritet Ministarstva u narednoj godini, jeste ispunjavanje obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, Evropskog partnerstva i onoga što bi moglo biti obaveza Ministarstva da Bosna i Hercegovina dobije kandidatski status za ulazak u Evropsku uniju.

"Naredna godina će biti zasigurno i veliki izazov kad je u pitanju borba protiv organiziranog kriminala, jer je to oblast koja opterećuje put BiH ka Evropskoj uniji. BiH će morati ići još snažnijim koracima kad je u pitanju borba protiv organiziranog kriminala da bismo na određeni način bili spremni da uđemo u narednu fazu pridruživanja Evropskoj uniji“, kazao je ministar Ahmetović.