BiH
0

Otvoreno pismo nevladinih organizacija poslanicima i delagatima PSBiH

FENA
Tridesetak nevladinih organizacija uputilo je otvoreno pismo poslanicima i delegatima oba doma Parlamentarne skupštine BiH u kojem se navodi da s nevjericom i zabrinutošću posmatraju pohlepu izabranih predstavnika vlasti koja ovih dana eskalira u vidu šokantnog zahtjeva za enormno visokim primanjima i penzijama.

U saopćenju se navodi da taj nedostatak mjere, samokontrole i socijalne osjetljivosti i odrođenost od naroda, čiji bi oni predstavnici trebali da budu, tim je šokantniji što se sve to dešava nakon što je javnost upoznata o katastrofalnim rezultatima rada tih političara, njihovim neradom, nesposobnošću i neefikasnošću.

"Umjesto trenutne promjene odnosa prema svom poslu, uvođenja restriktivnih mjera prema neradnicima, serije ostavki i smjena, vlast, smijući se u lice javnosti, poseže za parama građana ove zemlje, pokazujući nedostatak osjećaja za realnost. Vlast, koja dosljedno ignoriše potrebe svojih građana, te iste građane bezočno pljačka, gotovo otvoreno, priziva bunt, socijalne nemire i nasilni rasplet ovog neodrživog stanja", navodi se u otvorenom pismu bh. parlamentarcima.