{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoreno pismo Melihe Alić rektorima univerziteta u FBiH

F
FENA
22.9.2008. u 18:59
0
16
Otvoreno pismo Melihe Alić rektorima univerziteta u FBiH
0
Otvoreno pismo Melihe Alić rektorima univerziteta u FBiH
Povodom posljednjih dešavanja "koja prijete da naruše dignitet akademske zajednice" otvoreno pismo rektorima univerziteta u Federaciji BiH uputila je danas federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić.
Ministrica apelira na etičke komitete univerziteta, te na sve nadležne institucije da odmah poduzmu neophodne aktivnosti na utvrđivanju činjeničnog stanja i na objelodanjivanju istine.

- Apeliram na univerzitete u Federaciji BiH da osiguraju jednake mogućnosti pritužbe i ravnopravan položaj u postupku ispitivanja povreda normi etičkog kodeksa, a sve s ciljem zaštite profesije i ličnog dostojanstva pojedinca, bilo da se radi o profesoru ili studentu, kaže se u otvorenom pismu ministrice Alić.

Ona, također, navodi da svi članovi akademske zajednice imaju obavezu i odgovornost prema drugima, kolegama i kolegicama, studentima i studenticama i široj javnosti, u smislu poštenog, iskrenog i nepristrasnog ponašanja, uzdizanja profesionalnog i stručnog rada te da ne smiju dopustiti da bilo koji interesi umanje efekte objektivnog i profesionalnog prosuđivanja i tako ugroze etičko obavljanje radnih obaveza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: