|

Otvorenje olimpijskog bazena na Otoci na proljeće 2008.

Otvorenje olimpijskog bazena na Otoci na proljeće 2008.
0
S
Sarajevo-x.com
25.10.2007. u 12:18
0
komentara
0

dijeljenja
Otvorenje olimpijskog bazena na Otoci na proljeće 2008.
Rok za završetak radova na izgradnji olimpijskog bazena na Otoci je 10. februar. Izgradnja ovog kapitalnog projekta započela je još krajem 2004. godine. U razgovoru za Sarajevo-x.com, pomoćnik gradonačelnice za komunalna pitanja Hamdo Karić naglasio je da građani Sarajeva zvanično otvorenje jedinog olimpijskog bazena mogu očekivati na proljeće sljedeće godine.
"Po prvi put se nalazimo u situaciji kada smo ugovorili i definirali sve preostale radove i obezbjedili finansijska sredstva za završetak svih preostalih radova na izgradnji ovog značajnog objekta. Radi se o investiciji vrijednoj oko 15 miliona KM i najveći dio tih sredstava je osigurao Grad Sarajevo iz svog budžeta; tačnije 11,5 miliona KM, a sa tri miliona KM učestvovao je Kanton Sarajevo kao i Vlada FBiH sa iznosom od 900.000 KM“, objasnio je Karić.

Ugovorena je kompletna izgradnja objekta sa svim unutrašnjim sadržajima i vanjskim uređenjem koje podrazumijeva pristupačnu saobraćajnicu bazenu i određeni broj parking mjesta za posjetioce.

"Ovaj bazen je u sportskom i olimpijskom značaju prvi i jedini te vrste u BiH. Dakle, projektovan je i rađen prema posebnim standardima međunarodne plivačke organizacije i može poslužiti za organizovanje svih pa i najvećih takmičenja kada su u pitanju plivački sportovi“, dodao je Karić.

Pored olimpijskog pedesetmetarskog bazena, predviđena je i izgradnja još jednog manjeg bazena, tzv. rekreacionog bazena. Pored toga, prigodni restoranski prostori bit će sastavni dio „Olimpijskog bazena na Otoci“, a predviđene su i dvije prodavnice, jedan frizerski salon i niz drugih elemenata kao što su teretane i svlačionice.

Uporedo sa izgradnjom, početkom ove godine Gradsko vijeće usvojilo jedan elaborat o opravdanosti izgradnje bazena i o načinima daljeg korištenja i upravljanja ovim objektom. Na svojoj septembarskoj sjednici, Gradsko vijeće je donijelo odluku o osnivanju javnog preduzeća koje će biti zaduženo za upravljanje bazenom.

"Ugovoreni rok završetka svih radova na bazenu, i unutrašnjeg i vanjskog uređenja jeste 10. februar. Slijede procedure tehničkog prijema i kada u potpunosti ispoštujemo proceduru prijema i protokol, zvanično otvorenje moglo bi se desiti nekada na proljeće naredne godine“, poručio je Kadrić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.