{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorenje novog sistema osnježavanja OC Jahorina proslavlja koncertom Cece

18.11.2018. u 17:01
72
53
Otvorenje novog sistema osnježavanja OC Jahorina proslavlja koncertom Cece
72
Otvorenje novog sistema osnježavanja OC Jahorina proslavlja koncertom Cece
Olimpijski centar Jahorina započeo je sa proizvodnjom vještačkog snijega neophodnog za osnježavanje ski staza na Jahorini, trenutno je u toku osnježavanje staze Poljice.
Sistem vještačkog osnježavanja pušten je u rad i proizvodit će vještački snijeg u kontinuitetu do zvaničnog početka zimske sezone u skladu sa vremenskim uslovima. Povodom zvaničnog otvaranja novog sistema osnježavanja Olimpijski centar Jahorina 1. decembra organizuje koncert Cece Ražnatović.

"Sistem za vještačko osnežavanje čini vodoakumulacija iz koje se crpi neophodna voda za pravljenje vještačkog snijega i sistem cjevovoda putem kojeg se pod visokim pritiskom voda i vazduh dopremaju do uređaja za proizvodnju vještačkog snijega – snežnih topova i lansera. OC Jahorina je od ove godine opremljen sa 88 lansera i 25 najsavremnijih snježnih topova za proizvodnju vještačkog snijega marke Tehnoalpin čiji su prozivodi zastupljeni u 70 posto skijališta u svijetu. Sistemom za vještačko osnježavanje se simulira prirodna pojava prilikom koje se vodena para podiže u atmosferu, gdje se na niskoj temperaturi čestice vodene pare kristališu i tako nastaje prirodni snijeg", saopćeno je iz OC Jahorina.

Podsjetimo, Olimpijski centar Jahorina tokom priprema za ovu zimsku sezonu je stavio fokus na početnike pa je pripremio pet novih blagih staza te stazu spust na kojoj će nakon 28 godina moći uživati iskusniji skijaši.

Zvanično otvaranje zimske sezone je planirano od 13. do 16.12.2018. godine, kada će u sklopu trodnevnog retro-ski openinga svi posjetioci planine uživati u retro zabavnim i takmičarskim aktivnostima, ali i koncertu Crvene Jabuke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: