Prilika za stručni razvoj
68

Otvorene prijave za stipendije Fondacije budućnosti u BiH

N. O.
Fondacija budućnosti u BiH traži nove stipendiste kojima u sklopu svojih programa nude jedinstvenu priliku za razvoj karijere, kroz mentorstva sa svjetskim stručnjacima, finansijsku pomoć za projekte, podršku pri razvijanju biznisa, prilike za lakši pronalazak posla i praksi, i prilike za internacionalna umrežavanja.

Bosna i Hercegovina je oduvijek imala genijalce koji su sposobni za najviše domete, uz kvalitetno obrazovanje i pravu podršku tokom svog razvoja. Upravo ovo je ideja vodilja kojom se vodi Fondacija budućnosti u BiH i od svog osnivanja 2015. godine pa do danas, preko 1000 mladih ljudi je prošlo kroz njihove programe i aktivnosti.

Fondacija se trudi da spoji akademsku i biznis izvrsnost naše dijaspore i domaćih stručnjaka sa bh. studentima, i na taj način im pruži jedinstvenu karijernu podršku.

Ovogodišnja stipendija se dijeli na dva programa i iz Fondacije ističu kako traže nove mlade lidere koji će biti buduće zvijezde nauke u našoj zemlji.

Ignite program je namijenjen učenicima 3. i 4. razreda gimnazija i tehničkih škola, a u sklopu ovog programa učenici će imati pristup posebnom Buddy programu, priliku da se umreže sa vršnjacima iz cijele BiH, pristupe Makerspace centrima širom BiH i radit će sa stručnjacima koji će planirati njihov lični i profesionalni razvoj. Više o ovom programu i načinu prijave možete saznati ovdje.

Incubation program je namijenjen bachelor i master studentima tehničkih i prirodnih nauka koji studiraju na nekom od fakulteta u BiH. Svi koji budu izabrani će dobiti posebno odabranog mentora iz polja kojim žele da se bave u budućnosti, prilike za posao ili praksu, te internacionalna putovanja na edukacije.

Pored toga, imat će finansijsku i konsulting podršku za svoje poslovne ideje i projekte, te 1 na 1 karijerna savjetovanja od strane vrhunskih HR stručnjaka. Više informacija o ovom programu možete saznati ovdje.

Bitno je istaći i da je Fondacija budućnosti u BiH partner sa mnogim kompanijama, a dva IT giganta, Mistral Technologies i Ministry of Programming, će u sklopu ovogodišnje stipendije pružiti finansijsku podršku za nekoliko studenata tokom cijele godine.

Najveći pokazatelj da smo na dobrom putu je preko 200 naših stipendista koji su zahvaljujući našim programima se uspjeli izgraditi u snažne mlade lidere i sjajne profesionalce, i mnogi od njih već rade u velikim internacionalnim kompanijama.

Mi znamo da je Bosna i Hercegovina rasadnik briljatnih talenata, i ovom stipendijom želimo im dati podršku i omogućiti im da ostvare sve što žele. - istakli su iz Fondacije budućnosti u BiH.

Prijave za stipendiju se zatvaraju 1. augusta.