{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena zimska turistička sezona na Kupresu

F
23.12.2007. u 13:10
0
0
Otvorena zimska turistička sezona na Kupresu
0
Otvorena zimska turistička sezona na Kupresu
Federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg otvorio je u subotu zimsku turističku sezonu na Kupresu te manifestaciju "Kupreška zima".
Herceg je prigodom otvaranja istaknuo da je 2007. godina prekretnica u razvoju turizma u FBiH kada u pitanju broj turista i noćenja te je izrazio uvjerenje kako će i ova zimska turistička sezona i 2008. godina biti potvrda tih pokazatelja.

"Iako razina korištenja turističkih potencijala nije još na željenoj razini, ipak se brojni atraktivni turistički potencijali u BiH aktivno koriste", ustvrdio je Herceg, te ocijenio da se cjelokupan razvoj niz turistički atraktivnih područja i segmenata ne može realizirati bez strategije turizma.

"Do konačne izrade i usvajanja strategije razvoja turizma od značaja za Federaciju BiH, kojom bi se i sustavno riješila oblast turizma, Ministarstvo će još izdašnije sufinancirati programe turizma, ugostiteljstva i okoliša", poručio je resorni ministar te dodao da je njegovo ministarstvo ove godine podržalo preko 400 različitih projekata iz oblasti turizma, ugostiteljstva i okoliša.

"Očigledno je da se nismo samo ograničili na zakonodavnu funkciju nego i operativno i djelatno pokušavamo dati stimulansa napretku u ovoj oblasti … Primjerice na prijedlog i inicijativu ovog ministarstva Vlada je donijeli odluku o svekolikoj potpori zajedničkom nastupu BiH na značajnom međunarodnom sajmu GAST u Splitu, na kojoj će po prvi put BiH kao zemlja partner", kazao je federalni ministar okoliša i turizma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: