{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena "Zgrada prijateljstva između Grčke i BiH"

F
23.7.2007. u 18:15
0
0
Otvorena "Zgrada prijateljstva između Grčke i BiH"
0
Otvorena "Zgrada prijateljstva između Grčke i BiH"
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić i premijer Grčke Kostas Karamanlis danas su otkrivanjem ploče stavili u funkciju novoobnovljenu “Zgradu prijateljstva između Grčke i BiH” u Sarajevu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Za rekonstrukciju i obnovu ove zgrade Vijeća ministara BiH Vlada Grčke izdvojila je 13,5 miliona eura, dok je učešće BiH nešto više od četiri miliona eura.

Kako je istaknuo Špirić tokom obraćanja brojnim gostima na ceremoniji , prema Sporazumu o programu petogodišnje razvojne saradnje 2002.-2006. godine između BiH i Grčke, BiH je od te države do sada dobila 19,5 miliona eura pomoći.

"Veliko mi je zadovoljstvo najaviti vam danas da će u nastavku ovog programa, po istom principu, biti izdvojeno oko 2,5 miliona eura i za rehabilitaciju bolnice Kasindo u Istočnom Sarajevu, čime ovaj program potpuno dobija jasno vidljiv humani karakter", kazao je Špirić.

Grčki premijer Kostas Karamanlis kazao je kako novoobnovljena dvadesetospratnica, "nekada simbol rata, sada postaje spomenik mira i prijateljstva".

U kongresnoj dvorani, na petom spratu novoobnovljene zgrade bit će smješten Pakt stabilnosti za jugoistočnu Evropu pod novim imenom Vijeće za regionalnu saradnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: