{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena treća sezona istraživanja Bosanske doline piramida

F
12.4.2008. u 13:21
0
0
Otvorena treća sezona istraživanja Bosanske doline piramida
0
Otvorena treća sezona istraživanja Bosanske doline piramida
Cjelodnevnom kulturno-zabavnom, sportskom i naučnom manifestacijom "Srcem za piramide" danas je u Visokom otvorena treća sezona istraživanja Bosanske doline piramida.
Nekoliko hiljada prisutnih iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i drugih zemalja Evrope i SAD-a imat će priliku vidjeti različite programe i sadržaje čiji su organizatori Općina Visoko, nevladin sektor te općine, TS Respect, FS Zenicabus i Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Na konferenciji za novinare najavljeno je novih 200 dana istraživanja u Bosanskoj dolini piramida uz učešće stručnjaka iz svijeta te egipatskih eksperata.

Otvaranje je okupilo i nekoliko stotina planinara iz 20 planinarskih društava iz BiH, veliki broj osnovaca i srednjoškolaca te ferijalaca, izviđača, željezničara, ribolovaca i mnogih drugih.

Osnivač Fondacije Semir Osmanagić je najavio i odigravanje fudbalskog turnira veterana Željezničara, Čelika, Veleža i Bosne na Gradskom stadionu u 14.00 sati. Također, u toku dana bit će održana smotra folklora KUD-ova iz BiH, modna revija desetak modnih kuća i kreatora, takmičenje rafting klubova, kao i koncert estradnih umjetnika iz BiH i Srbije, te predavanje dr. Ivana Šimatovića.

Manifestaciju, pored medija iz BiH, prati i desetak medijskih kuća iz Beograda i Novog Sada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: