{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena telefonska linija za prijavu korupcije na fakultetima

S
10.5.2009. u 13:52
0
5
Otvorena telefonska linija za prijavu korupcije na fakultetima
0
Otvorena telefonska linija za prijavu korupcije na fakultetima
Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Milan Grubor pozvao je danas studente ovog univerziteta da prijave sve oblike korupcije i druge zloputrebe sa kojima su se susreli tokom studija na telefonski broj 066 183 000.
"Sve pozive i poruke bilježimo. Gdje god bude elemenata korupcije i konkretnih prijava profesora ili drugih lica koji su od studenata pokušali da iznude novac ili ih zloupotrijebe na drugi način prijavićemo nadležnim organima i tužilaštvu i, pri tom, svakom studentu zagarantovati apsolutnu zaštitu", rekao je Grubor Srni.

On je najavio da zvanična kampanja promocije telefonskog broja 066 183 000 za prijavu korupcije počinje sutra, ali da su na ovom broju već evidentirana dva poziva i tridesetak sms poruka u kojima su studenti prijavili konkretne slučajeve korupcije.

"Studenti bi trebalo da prijave i svoje kolege koji su profesorima dali novac, odnosno inicirali korupciju, jer samo ako očistimo svoje redove možemo reći da smo dio zdrave akademske zajednice koja je spremna da se suoči sa jednim tako važnim pitanjem kao što je korupcija", istakao je Grubor.

Telefonski broj 066 183 000 otvoren je u okviru kampanje borbe protiv korupcije koju je pokrenuo Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci "Antikor".

U okviru ove kampanje formiran je i Tim za borbu protiv korupcije, kojeg čine predstavnici Univerziteta, Studentskog parlamenta i resornog ministarstva, i provedena anketa o zastupljenosti korupcije na banjalučkom univerzitetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: