Projekat od 278.000 KM
70

Otvorena šesta zgrada socijalnog stanovanja u Kaknju

Klix.ba
U kakanjskom naselju Varda danas je upriličena svečanost dodjele ključeva i otvaranje novoizgrađene šeste po redu zgrade socijalnog stanovanja sa 6 stanova u koje su smještene socijalno ugrožene porodice Roma.

Radove čija je ukupna ugovorena vrijednost 278.937,11 KM finansirali su Caritas Švicarska i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a u finansiranju radova učestvovala je i Općina Kakanj.

Stanovi su dodijeljeni Safiji Sejdić (5 članova porodice), Seniji Vehabović (4 člana porodice), Šahidi Vehabović (6 članova porodice), Ajki Ramić (5 članova porodice), Sulejmanu Sejdiću (8 članova porodice) i Muji Omeroviću (5 članova porodice).

Svečanosti su prisustvovali i Želimir Lalić u ime Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, te Bakir Omukić u ime Humanitarne organizacije Caritas Švicarska.

“Kada sam preuzimao dužnost v.d. načelnika, bivši načelnik Nermin Mandra mi je sugerisao da ne zaboravim sve ljude u Kaknju koji trebaju pomoć jer šta bi vrijedilo sve što napravimo u Kaknju, ako bismo zaboravili čovjeka u stanju potrebe. Snaga jedne općine, jednog društva, jedne države se mjeri intenzitetom brige za ljude koji trebaju pomoć. Mi želimo da Kakanj bude jak upravo u toj brizi prema ljudima. To je ideja vodilja koje se držao Nermin Mandra, to je ideja koju i ja slijedim. Mi nastavljamo čvrsto putem progresa, još jače i odlučnije”, rekao je u obraćanju prisutnima v.d. načelnika Aldin Šljivo.

U 2019. godini u Kaknju će biti izgrađene još dvije zgrade socijalnog stanovanja, jedna u naselju Varda za socijalno ugrožene porodice Roma i jedna iza TC “Robot” za raseljena lica.