|

Otvorena prva biblioteka igračaka u Visokom, druga ovog tipa u BiH

Otvorena prva biblioteka igračaka u Visokom, druga ovog tipa u BiH
9
F
FENA
13.9.2019. u 19:09
3
komentara
9

dijeljenja
Otvorena prva biblioteka igračaka u Visokom, druga ovog tipa u BiH Foto: FENA
Otvorena je prva biblioteka igračaka u Visokom, u Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje. To je druga biblioteka ovog tipa u Bosni i Hercegovini, javljeno je iz gradske pres-službe Visokog.
Cilj je da djeca koja nisu u vrtićkim grupama, koja su na listi čekanja, budu uključena u predškolsko obrazovanje i u edukativnim radionicama uče, odrastaju i igraju se.

U okviru biblioteka su i male čitaonice u kojima će ljudi različitih zanimanja (policajci, vatrogasci, doktori, vodoinstalateri i drugi) imati priliku čitati djeci priče i na zabavan način dočarati svako od zanimanja.

Igračke u biblioteci mogu koristiti sva djeca uzrasta do šest godina. Sve su prilagođene uzrastu, obrazovnog su karaktera i vrlo sigurne za upotrebu.

Radionice i aktivnosti biblioteke bit će realizirane u dogovorenom terminu te će sve aktivnosti neophodne za radionice i biblioteku voditi edukatori i saradnici Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko.

Biblioteku igračaka je danas uime gradonačelnice Amre Babić otvorila Amra Omerbegović, šef Odsjeka za društvene djelatnosti.

Biblioteka se realizira u projektu „Povećanje mogućnosti obrazovanja za romske učenike i mlade Rome i Romkinje na području zapadnog Balkana i Turske u BiH“, finansiranom od Evropske unije i Romskog edukativnog fonda. U implementaciji učestvuje Udruženje Centar za podršku Roma „Romalen“ Kakanj.

Zahvalnice tog udruženja uručene su gradonačelnici Visokog Amri Babić i direktorici Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Halimi Abdukić.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...