{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena prodajna izložba radova pacijenata Psihijatrijske klinike

F
21.11.2007. u 12:29
0
0
Otvorena prodajna izložba radova pacijenata Psihijatrijske klinike
0
Otvorena prodajna izložba radova pacijenata Psihijatrijske klinike
U auli DIP-a Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) danas je otvorena prodajna izložba radova pacijenata Psihijatrijske klinike.
Šefica Klinike prof. dr. Ivanka Hižar je na otvaranju druge prodajne izložbe radova pacijenata istakla važnost ovakvih i sličnih aktivnosti u pristupu i liječenju osoba s psihičkim poremećajima.

"Izložbe organizira terapijski odjel i u svaki ovaj rad je uloženo mnogo truda i rada. Psihosocijalna rehabilitacija koja podrazumijeva animiranje pacijenata i svojevrsnu pripremu za aktivnosti u društvu koje ih čekaju je veoma važna za naše pacijente", objasnila je dr. Hižar.

Uz skromna sredstva za rad koja većinom donira osoblje psihijatrijske klinike pacijenti izrađuju predmete od drveta, plastelina, slikaju i stvaraju crteže. Novac od prodaje se ponovo ulaže u nastajenje novih radova.

"Mi zaista brinemo za naše pacijente i uključujemo ih u mnoge aktivnosti: okupaciono radne i rekreacione. Na ovaj način potičemo njihovu kreativnost i one preostale mogućnosti", izjavila je dr. Hižar.

Prodajnu izložbu radova zainteresirani mogu posjetiti i sutra 22. novembra od 11.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: