{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena parlamentarna rasprava o privatizaciji "Krivaje"

F
23.7.2008. u 13:30
0
0
Otvorena parlamentarna rasprava o privatizaciji "Krivaje"
0
Otvorena parlamentarna rasprava o privatizaciji "Krivaje"
Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu otvorena je tačka dnevnog reda koja se odnosi na informaciju Federalne vlade o toku privatizacije u Industrijskom preduzeću "Krivaja" iz Zavidovića.
Mimo ranije najavljenog dnevnog reda za ovu sjednicu, raspravu o toj temi u Parlamentu inicirao je premijer FBiH Nedžad Branković.

Prije otvaranja ove tačke dnevnog reda poslanici su danas završili raspravu o Nacrtu zakona o električnoj energiji. O tom tekstu će se izjasniti tokom dana.

Jedna od osnovnih zamjerki opozicije na ovaj Nacrt je da se Federalna vlada isuviše involvira u pitanja regulatora, u ovom slučaju Federalne regulatorne komisije za električnu energiju (FERK), čime zadire u potpunu nezavisnost regulatora.

Poslanici će se u toku dana izjasniti o još jednom Vladinom prijedlogu o kojem su danas već obavili raspravu. To je odluka o potrebi izrade regulacionog plana historijskog gradskog područja Počitelja za period od 2008. do 2018. godine.

Nadležni parlamentarni odbor izrazio je potpunu saglasnost s predloženom odlukom kojom se, prema riječima poslanice Sande Redžić, zaštićuje kulurno-historijsko naslijeđe na ovom području.

Sjednica Predstavničkog doma je u toku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: