Općina Novi Grad
0

Otvorena nova zgrada službe socijalne zaštite

FENA
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene i izbjegle osobe Vahida Memić i direktorica JU Kantonalni centar za socijalni rad Mirsada Poturković otvorili su novoizgrađeni objekt službe socijalne zaštite općine Novi Grad, saopćeno je iz Pres-službe ove općine.

Nakon 53 godine JU Kantonalni Centar za socijalni rad - služba socijalne zaštite Novi Grad je konačno dobila svoju novu zgradu.

"Prije tri godine načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Damir Hadžić dodijelio nam je zemljište bez naknade za izgradnju ove ustanove", kazala je direktorica Poturković, naglašavajući da je vrijednost ukupnog projekta 950.000 KM.

U obraćanju načelnik Hadžić je naglasio da Općina Novi Grad Sarajevo, koja ima najveći broj stanovnika, ima i veliki broj korisnika usluga ovog centra.

"Sretni smo što imamo ovakav lijep objekt u Novom Gradu te se istinski nadam da će se idućih godina smanjiti broj korisnika", rekao je načelnik Hadžić, iskazujući puno povjerenje u uposlenike Centra.