BiH
0

Otvorena manifestacija "Proljetni dani odgoja i etičkih vrijednosti"

FENA
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji danas je otvorio manifestaciju IX "Proljetni dani odgoja i etičkih vrijednosti" koju organizira NVO "Djeca stubovi svijeta", pod pokroviteljstvom gradonačelnika Alije Behmena.

Kamočaji je istakao da je će ova manifestacija biti sjajna prilika da se skrene pažnja na vrijednosti koje današnjem svijetu nedostaju, a to su porodica, zajednica i društvo.

Predsjednica Udruženja "Djeca stubovi svijeta" Fatima Hukić istakla je prisutnim osnovcima i srednjoškolcima da ne slijede slijepo tuđa mišljenja, nego da duboko promišljaju i u konsultacijama s okolinom donose vlastite zaključke.

"Ako etika bude temelj vašeg rada onda rezultati sigurno neće izostati, a ako zanemarite etiku, možda ćete brže doći do materijalnog bogatstva, ali vas uvjeravam da je ono kratkog daha", dodala je Hukić.

U sklopu ovogodišnje manifestacije, u više sarajevskih osnovnih i srednjih škola bit će odražane tribine o temema "Ja učenik ambasador BiH, u BiH i van njenih granica", "Etika i poslovanje", te "Čvrsto stojim na nogama, jer sam porocima znao/la reći ne".