Otvorena "Gradska arena" u Zenici

F
FENA
20.3.2009. u 16:23
0
42
Otvorena "Gradska arena" u Zenici
0
Otvorena "Gradska arena" u Zenici Foto: Arhiv
Načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović danas je u prisustvu više hiljada posjetilaca otvorio "Gradsku arenu", sportsku dvoranu u čiju je izgradnju od februara 2007. Općina Zenica izdvojila 36 miliona KM.
Svečanosti otvaranja "Gradske arene" prisustvovali su federalni premijer Nedžad Branković, premijer ZDK-a Miralem Galijašević, delegacije Zenici bratskih gradova iz Švedske, Njemačke i Mađarske, predstavnici diplomatskog kora te brojni drugi zvaničnici države BiH, FBiH i općina, Olimpijskog komiteta BiH i strukovnih sportskih saveza.

- Ono što se u početku činilo nemogućim, danas je stvarnost o kakvoj smo decenijama sanjali. Sportistima poručujem da je ovo zdanje šampiona. Od njih u prvom redu očekujemo dostojanstvenu i bespoštednu borbu na terenu. Ovdje se brane boje Zenice, pri čemu podršku s tribina treba zaslužiti, a zenička publika dobro zna kako za to nagraditi, rekao je Smajlović.

"Gradska arena" ima kapacitet 6.200 mjesta i površine je više od 11.000 metara kvadratnih. Bogatim kulturno-umjetničkim programom u kojem je nastupio veliki broj zeničkih umjetnika i prigodnim defileom više stotina sportista, u "Gradskoj areni" otvorena je i 14. međunarodna kulturna manifestacija "Zeničko proljeće".

Večeras u 20.30 sati u novootvorenoj areni bit će održan koncert Dine Merlina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (42)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: