{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena dvodnevna sjednica Doma naroda FBiH, stambena regulativa jedna od tačaka dnevnog reda

F
13.3.2008. u 11:23
0
0
Otvorena dvodnevna sjednica Doma naroda FBiH, stambena regulativa jedna od tačaka dnevnog reda
0
Otvorena dvodnevna sjednica Doma naroda FBiH, stambena regulativa jedna od tačaka dnevnog reda
U Sarajevu je danas otvorena dvodnevna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj se očekuje izjašnjavanje delegata o izmjenama u jednom segmentu federalne stambene regulative.
Na dnevnom redu je naime Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prestanku primjene Zakona o napuštenim stanovima, upućen u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.

Predložene izmjene Zakona, ako ih danas odobri Dom naroda u istom tekstu u kojem ih je 17. januara odobrio Predstavnički dom Parlamenta FBiH, omogućit će službenicima bivšeg Federalnog ministarstva odbrane i vojnicima da realiziraju rješenja o dodjeli stanova koja su im svojevremeno izdata, ali ih dosad nisu mogli realizirati usljed gašenja tog ministartstva. Preciznije, bivši službenici FMO-a i vojnici moći će na osnovu izdatih rješenja o dodjeli stanova konačno da potpišu ugovore, posjeduju te stanove i otkupljuju ih.

U najavljenom dnevnom redu Doma naroda je i Nacrt zakona o plaćama i drugim materijalnim pravima članova organa upravljanja institucija i javnih preduzeća u većinskom vlasništvu Federacije BiH.

U formi nacrta je predložen i zakon o premjeru i katastru nekretnina.

Očekuje se također rasprava o izvještaju o radu Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH za period 1. juli 2006. - 30. juni 2007. godine, zatim o informaciji koja se odnosi na ukupan javni dug FBiH, godišnjem izvještaju Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2006. te o zaključku Predstavničkog doma Federalnog parlamenta da se ponovi kompletna zakonom predviđena procedura imenovanja direktora Federalne uprave policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: