{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena dva nova vrtića u Banjoj Luci

S
16.12.2011. u 14:42
0
0
Otvorena dva nova vrtića u Banjoj Luci
0
Otvorena dva nova vrtića u Banjoj Luci
Foto: SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić i gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović otvorili su danas vrtić u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u banjalučkom naselju Lauš, u kojem će biti smješteno 200 mališana.
I u naselju Obilićevo danas je otvoren vrtić. Za opremanje vrtića iz Kabineta predsjednika RS odobreno je 750.000 KM.

"Otvaranje vrtića dio je projekta pomoći ustanovama predškolskog vaspitanja u svim opštinama RS. Drago mi je što vidim da je projekat, koji će poslužiti mnogim generacijama djece koje dolaze, uspješno realizovan", rekao je Dodik i naglasio da je potrebno nastaviti ove aktivnosti i narednih godina.

Predsjednik RS je dodao da 20 opština u RS nema ni jednu ustanovu ovakvog tipa, te da je ovo način da dobiju bar po jedan vrtić.

"Grad Banja Luka je poseban jer je ovdje ogromna koncentracija stanovništva i samim tim potreba za ovakvim ustanovama je veća", rekao je Dodik, navodeći da se na listi čekanja za smještaj u vrtiće nalazi 1.200 mališana.

Gradonačelnik Banja Luke Dragoljub Davidović rekao je da je Grad Centru za predškolsko obrazovanja obezbijedio poslovni prostor u Krfskoj ulici, tržišne vrijednosti 400.000 KM, za čiju je adaptaciju i u preuređenje u prostor za predškolsko obrazovanje izdvojeno 123.000 KM.

Prema riječima Davidovića, u okviru škole "Sveti Sava" na Laušu Ustanovi je dat na raspolaganje dio prostora u novoizgrađenom dijelu škole, za koji je iz budžeta RS i grada izdvojeno dva miliona KM, i dodatnih 300.000 KM za projektnu dokumentaciju i adaptaciju prostora u skladu sa Pravilnikom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Davidović je rekao da je u banjalučkim vrtićima smješteno oko 1.800 djece, te najavio uskoro otvaranje obnovljenog i proširenog vrtića u naselju Lazarevo, za koji će biti utrošeno oko milion KM.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Nataša Radulović istakla je da će u vrtiću "Dora" biti smješteno 200 mališana od tri do šest godina, dok će u vrtiću u naselju Obilićevo biti smješteno 50 mališana.

Radulović je zahvalila predsjedniku RS što je finansirao opremanje vrtića najsavremenijom opremom, kao i gradonačelniku Banje Luke, te Centru za međunarodnu saradnju i Vladi Slovenije, koji su takođe donirali dio sredstava.

"Poslije 30 godina, u Banjoj Luci otvorena su dva nova vrtića, što je veliki početak za naš grad i sve njegove građane", rekla je Radulović.

Otvaranju vrtića prisustvovali su načelnici opština, Administrativne službe Grada, odbornici, direktori banjalučkih škola, predstavnici privrede te brojni roditelji.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: