|

Otvorena dva nova vrtića u Banjoj Luci

Otvorena dva nova vrtića u Banjoj Luci
0
S
SRNA
16.12.2011. u 14:42
0
komentara
0

dijeljenja
Otvorena dva nova vrtića u Banjoj Luci Foto: SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić i gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović otvorili su danas vrtić u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u banjalučkom naselju Lauš, u kojem će biti smješteno 200 mališana.
I u naselju Obilićevo danas je otvoren vrtić. Za opremanje vrtića iz Kabineta predsjednika RS odobreno je 750.000 KM.

"Otvaranje vrtića dio je projekta pomoći ustanovama predškolskog vaspitanja u svim opštinama RS. Drago mi je što vidim da je projekat, koji će poslužiti mnogim generacijama djece koje dolaze, uspješno realizovan", rekao je Dodik i naglasio da je potrebno nastaviti ove aktivnosti i narednih godina.

Predsjednik RS je dodao da 20 opština u RS nema ni jednu ustanovu ovakvog tipa, te da je ovo način da dobiju bar po jedan vrtić.

"Grad Banja Luka je poseban jer je ovdje ogromna koncentracija stanovništva i samim tim potreba za ovakvim ustanovama je veća", rekao je Dodik, navodeći da se na listi čekanja za smještaj u vrtiće nalazi 1.200 mališana.

Gradonačelnik Banja Luke Dragoljub Davidović rekao je da je Grad Centru za predškolsko obrazovanja obezbijedio poslovni prostor u Krfskoj ulici, tržišne vrijednosti 400.000 KM, za čiju je adaptaciju i u preuređenje u prostor za predškolsko obrazovanje izdvojeno 123.000 KM.

Prema riječima Davidovića, u okviru škole "Sveti Sava" na Laušu Ustanovi je dat na raspolaganje dio prostora u novoizgrađenom dijelu škole, za koji je iz budžeta RS i grada izdvojeno dva miliona KM, i dodatnih 300.000 KM za projektnu dokumentaciju i adaptaciju prostora u skladu sa Pravilnikom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Davidović je rekao da je u banjalučkim vrtićima smješteno oko 1.800 djece, te najavio uskoro otvaranje obnovljenog i proširenog vrtića u naselju Lazarevo, za koji će biti utrošeno oko milion KM.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Nataša Radulović istakla je da će u vrtiću "Dora" biti smješteno 200 mališana od tri do šest godina, dok će u vrtiću u naselju Obilićevo biti smješteno 50 mališana.

Radulović je zahvalila predsjedniku RS što je finansirao opremanje vrtića najsavremenijom opremom, kao i gradonačelniku Banje Luke, te Centru za međunarodnu saradnju i Vladi Slovenije, koji su takođe donirali dio sredstava.

"Poslije 30 godina, u Banjoj Luci otvorena su dva nova vrtića, što je veliki početak za naš grad i sve njegove građane", rekla je Radulović.

Otvaranju vrtića prisustvovali su načelnici opština, Administrativne službe Grada, odbornici, direktori banjalučkih škola, predstavnici privrede te brojni roditelji.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.