BiH
0

Otvoren žiro-račun za prikupljanje novca Andreju Nikolaidisu

Sarajevo-x.com
U poslovnici UniCredit banke u Sarajevu danas je otvoren žiro-račun kako bi se prikupilo 12.000,00 eura za obeštećenje režiseru Emiru Kusturici za duševnu bol, koju mu je, prema procjeni Višeg suda u Podgorici, nanio književnik Andrej Nikolaidis i podgorički nedjeljnik Monitor.

Inicijativu za prikupljanje sredstava pokrenuli su istaknuti dramski umjetnik Emir Hadžihafizbegović i novinar Šeki Radončić, smatrajući ovu aktivnost obavezom prema Andreju Nikolaidisu, koji je, kako ističu, štitio dignitet BiH i svih njenih građana.

"Brojni sarajevski režiseri, glumci, književnici i novinari podržali su našu inicijativu i izrazili spremnost da daju svoj prilog, tako s pravom očekujem da će potrebni iznos biti sakupljen u rekordnom roku. Ukoliko ova sramna odluka ipak bude pravosnažna, novčana kazna ali i sudski troškovi bit će plaćeni iz BiH,“ istakao je Hadžihafizbegović.

Svi oni koji žele da se pridruže ovoj inicijativi, svoje doprinose mogu uplatiti na broj žiro-računa 3386902539565748. Svrha doznake je "POMOĆ ZA ANDREJA NIKOLAIDISA“.