{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren Zimzograd u Banjoj Luci: Šećerna vuna, autići na sudaranje, pivo, ćevapi...

6.12.2014. u 20:12
196
116
Otvoren Zimzograd u Banjoj Luci: Šećerna vuna, autići na sudaranje, pivo, ćevapi...
196
Pod kišom, mirisom roštilja i kuhanog vina, u iščekivanju da se upale svjetla, da krenu autići na sudaranje i dječiji voz - večeras je u Banjoj Luci otvoren još jedan Zimzograd.
Iako kiša nije prestajala da pada cijeloga dana - sve je bilo spremno: kućice su namještene, veliki balon sa vještačkim snijegom je postavljen, klizalište uređeno...

Na više od 40 drvenih kućica, postavljenih u centru Banje Luke, na Trgu Krajine, ponuđeni su hrana i piće domaćih ugostitelja i proizvođača, ali i brojne druge zanimacije - od knjiga do kozmetičkih aparata. Za razliku od prošle, organizatori su ove godine odlučili da ispune cijeli Trg, pa su najmlađi dobili cijeli zabavni park u kojem nedostaje samo "balerina". Tu su autići na sudaranje, tri vrteške, velika trampolina, maleni vozići i klizalište.

Tinejdžeri imaju svoje - pekare i punč s nogu. A tu je i kuhano vino sa karanfilićima.

"Čini mi se da je ove godine Zimzograd ozbiljniji, ljepše uređen, sa više sadržaja. Nema kiča, a to me raduje", kaže jedna od posjetiteljki i nastavlja prema velikoj plastičnoj kugli, u kojoj "suče" vještački snijeg, dok dva Djeda Mraza stoje i čekaju mušterije.

Oni stariji imaju svoje - pored roštilja i uz točeno pivo. Jedino još roštiljske kućice nisu skroz završene, jer su prve mušterije navalile i prije svečanog otvaranja, tokom dana. Ćevapi, šiševi, kobasice, kremenadle, dobro namočene lepinje. O politici i fudbalu, naravno. Naši i njihovi. O lopovima i poštenima.

"Kombinujući evropsku praksu i domaći kvalitet i kreativnost, Zimzograd će svojim posjetiocima ponuditi mnoštvo sadržaja, zabave, muzike i odličnog raspoloženja. Prošlogodišnje iskustvo povodom Zimzograda i više od sto hiljada ljudi koji su posjetili Zimski grad u Banjoj Luci jasan je pokazatelj uspješnosti projekta. Evidentno je da je Zimzograd postao dio turističke ponude grada na Vrbasu kao i afirmacija zimskog turizma najvećeg grada RS-a. Turistička organizacija Banje Luke svojim učešćem u ovom projektu radit će na poboljšanju i inovacijama koje će privući veći broj kako stranih tako i domaćih gostiju u Banjoj Luci. Ovaj događaj će svakako oživjeti grad i privući turiste", rekao je na otvaranju Zimzograda gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: