{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren telefon i žiro-račun za pomoć narodu Palestine

F
7.1.2009. u 13:38
0
8
Otvoren telefon i žiro-račun za pomoć narodu Palestine
0
Otvoren telefon i žiro-račun za pomoć narodu Palestine
Foto: Reuters
Predsjednik Udruženja Bosanskohercegovačko-Palestinskog prijateljstva Avdo Hebib apeliralo je danas na socijalno-humanitarne organizacije u BiH, javne ustanove, privredne subjekte i građane BiH da se uključe u akciju prikupljanja materijalne pomoći za narod Palestine.
Na pres-konferenciji upriličenoj tim povodom u Ambasadi Palestine u BiH u Sarajevu istaknuto je da je kod BBI banke u Sarajevu otvoren žiro račun na koji se mogu uplatiti donacije u svrhu pomoći narodu Palestine. Donacije se mogu uplatiti na račun Udruženja broj 1410010008765376 s naznakom za ugroženi narod Palestine.

U apelu Udruženja navodi se da se solidarnost s narodom Palestine može izraziti pozivom na humanitarni telefon broj 090291031, a pozivom na taj broj doniraju se 2 KM. Danas je istaknuto da se građani, ukoliko su zainteresirani za ostale vidove pomoći, mogu obratiti na telefon Udruženja 033/766 - 395 ili u Ambasadi Palestine u Sarajevu.

Hebib je apelirao na međunarodnu zajednicu i svjetsku javnost da poduzmu korake da bi se zaustavilo stradanje naroda Palestine i naglasio da će Udruženje Bosanskohercegovačkog prijateljstva nastaviti s raznim aktivnostima solidarnosti s narodom Palestine.

Ambasador Palestine u BiH Amir Saker Rostom istaknuo je doprinos naroda i institucija raznih nivoa vlasti u BiH na ublažavanju patnji naroda Palestine.

Istaknuta je danas spremnost i federalne Vlade i ministra zdravstva Safeta Omerovića u medicinskom zbrinjavanju ranjenih osoba Palestine i pojasa Gaze te naglašeno da je te ranjenike teško izbaviti iz tog ratom zahvaćenog područja.

"U kontaktu smo s vlastima Palestine da se iznađu načini kako bi ranjenici mogli izaći s palestinskog područja i doći na liječenje", kazao je palestinski ambasador.

Ambasador Palestine u BiH kazao je da je prema njihovim podacima dosad poginulo oko 700, a ranjeno oko 2.000 osoba, te sa žaljenjem konstatirao da se stradanje palestinskog naroda nastavlja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: