{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren telefon i žiro-račun za pomoć narodu Palestine

F
FENA
7.1.2009. u 13:38
0
8
Otvoren telefon i žiro-račun za pomoć narodu Palestine
0
Otvoren telefon i žiro-račun za pomoć narodu Palestine
Foto: Reuters
Predsjednik Udruženja Bosanskohercegovačko-Palestinskog prijateljstva Avdo Hebib apeliralo je danas na socijalno-humanitarne organizacije u BiH, javne ustanove, privredne subjekte i građane BiH da se uključe u akciju prikupljanja materijalne pomoći za narod Palestine.
Na pres-konferenciji upriličenoj tim povodom u Ambasadi Palestine u BiH u Sarajevu istaknuto je da je kod BBI banke u Sarajevu otvoren žiro račun na koji se mogu uplatiti donacije u svrhu pomoći narodu Palestine. Donacije se mogu uplatiti na račun Udruženja broj 1410010008765376 s naznakom za ugroženi narod Palestine.

U apelu Udruženja navodi se da se solidarnost s narodom Palestine može izraziti pozivom na humanitarni telefon broj 090291031, a pozivom na taj broj doniraju se 2 KM. Danas je istaknuto da se građani, ukoliko su zainteresirani za ostale vidove pomoći, mogu obratiti na telefon Udruženja 033/766 - 395 ili u Ambasadi Palestine u Sarajevu.

Hebib je apelirao na međunarodnu zajednicu i svjetsku javnost da poduzmu korake da bi se zaustavilo stradanje naroda Palestine i naglasio da će Udruženje Bosanskohercegovačkog prijateljstva nastaviti s raznim aktivnostima solidarnosti s narodom Palestine.

Ambasador Palestine u BiH Amir Saker Rostom istaknuo je doprinos naroda i institucija raznih nivoa vlasti u BiH na ublažavanju patnji naroda Palestine.

Istaknuta je danas spremnost i federalne Vlade i ministra zdravstva Safeta Omerovića u medicinskom zbrinjavanju ranjenih osoba Palestine i pojasa Gaze te naglašeno da je te ranjenike teško izbaviti iz tog ratom zahvaćenog područja.

"U kontaktu smo s vlastima Palestine da se iznađu načini kako bi ranjenici mogli izaći s palestinskog područja i doći na liječenje", kazao je palestinski ambasador.

Ambasador Palestine u BiH kazao je da je prema njihovim podacima dosad poginulo oko 700, a ranjeno oko 2.000 osoba, te sa žaljenjem konstatirao da se stradanje palestinskog naroda nastavlja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: