BiH
0

Otvoren sajam automobila „Auto-show Bihać 2008.“

FENA
Na Gradskoj otoci u Bihaću, u organizaciji kuće Auto media group iz Sarajeva, a pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Hamdije Lipovače u četvrtak uveče svečano je otvorena prva trodnevna manifestacija „Auto-show Bihać 2008.“, na kojoj su okupljenim ljubiteljima automobila predstavljeni putnički automobili, sportski modeli i vozila iz privrednog programa.

Ljubiteljima četverotočkaša, u ovkiru svojevrsnog malog sajma, predstavljeni su novi i moderni automobili, kombi-vozila, te jedan savremeni i komforni autobus. U naredna dva tri dana građani će imati priliku uživati u bogatim i zanimljivim sadržajima.

Tako će ljubitelji sportskih i veoma atraktivnih automobila moći uživati u defileu i najzanimljivijim utrkama ubrzanja, a prava „poslastica“ za one koji vole muziku, bit će takmičenje u DV dragu, kako je ko napravio audio-sistem u svom automobilu i koliko on može glasno svirati.

Biće organizirana i utrka karting-automobila, koja će se odvijati u pet klasa zavisno od zapremine motora i uzrasta vozača. U okviru Street Race kupa bit će upriličena izložba automobila, te takmičenje u stajlingu, kako je ko uredio svoj automobil.