|

Otvoren postdiplomski studij komunikologije

Otvoren postdiplomski studij komunikologije
0
F
FENA
13.12.2008. u 12:02
1
komentara
0

dijeljenja
Otvoren postdiplomski studij komunikologije
Svečano otvaranje Postdiplomskog studija iz oblasti komunikologije upriličeno je u subotu na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Sarajevu.
Postdiplomski studij iz oblasti Komunikologije, prvi te vrste u Bosni i Hercegovini ima dva usmjerenja: usmjerenje mas-mediji i novinarstvo te usmjerenje-odnosi s javnošću.

Nakon dvogodišnjeg školovanja i izrade magistarskog rada studenti će sticati zvanje magistra komunikoloških nauka.

Rukovodilac Postiplomskog studija prof. dr. Šemso Tucaković naglasio je značaj stručnog obrazovanja u oblastima koje će obuhvatiti ovaj studij, koji će trajati četiri semestra.

Borka Rudić, sekretar Udruženja BH novinari istakla je da je ovaj studij važan, jer će raditi na stvaranju nove generacija stručnjaka. Istakla je da se bh. mediji susreću s teškoćama poput neobjektivnog informisanja, govora mržnje te neadekvatnim kadrovima.

Početak rada studija pozdravili su dekan FPN-a Mirko Pejanović i ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Safet Kešo.

Pismo podrške osnivanju novog postdiplomskog studija poslao je visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak.

Postdiplomski studiji podstaći će naučna istraživanja medijske scene i komunikacijskih tokova u BiH. To će biti važan doprinos razumijevanju i sporazumijevanju društvenih i političkih subjekata u multietničkom i multikonfesionalnom bh. društvu.

Među prijavljenim za pohađanje ovog studija su kandidati iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Uvodno predavanje odžao je prof. dr Šemso Tucaković.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...