{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren Odjel koronarografije

F
FENA
2.9.2008. u 15:06
0
0
Otvoren Odjel koronarografije
0
Otvoren Odjel koronarografije
Federalni ministar zdravstva Safet Omerović otvorio je danas Odjel za koronarografiju Klinike za unutarnje bolesti u Kliničkoj bolnici Mostar.
Tom prigodom ministar Omerović je istaknuo kako Mostar i Hercegovina danas postaju bogatiji za jedan dijagnostički centar.

"Otvaranje ovog dijagnostičkog centra zaista ima višestruki značaj i za pacijente i za zdravstvene djelatnike, ali i za ekonomski sustav zdravstva u cjelini. Medicinari će nakon ovog otvaranja biti sigurniji u postavljanju dijagnoza i u liječenju, a pacijenti će biti sigurniji i pošteđeni svih tegoba koje su imali zbog liječenja u Sarajevu ili Tuzli", kazao je Omerović.

U svome obraćanju nazočnima direktor Kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić je kazao kako je otvaranje Odjela za koronarografiju jedan veliki iskorak u struci i svemu onome čemu teži KB Mostar.

"Pacijenti koji su na liječenje išli u Tuzlu, Sarajevo i Zagreb to više neće morati raditi jer već za par mjeseci u našoj bolnici moći ćemo obavljati sve zahvate vezane za srce", kazao je Kvesić te dodao da je cilj i želja KB Mostar i njenih djelatnika da ta bolnica ima centar za srce, što znači kako će se u toj bolnici vršiti sve pretrage i zahvati vezani za srce.

Kvesić je najavio kako će se od nove godine u Mostaru početi obavljati i operacije na otvorenom srcu što predstavlja jedan značajan napredak u radu bolnice.

"Grad Mostar u skladu sa svojim mogućnostima pomaže zdravstvo i nadam se kako će Mostar uskoro u ovoj regiji postati jedno središte zdravstva te da ćemo na taj način olakšati život ljudima koji imaju zdravstvene probleme", kazao je u svome obraćanju gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Dodao je kako Grad Mostar čini sve kako bi zdravstvo u tom gradu dobilo sasvim drugačije konotacije od onih koje su bile u prethodnom razdoblju.

Inače, za otvaranje Odjela za koronarografiju bilo je potrebno izdvojiti oko 2,5 milijuna konvertibilnih maraka. Sredstva su osigurana uz pomoć Vlade F BiH, Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije i Grada Mostara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: