{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren obnovljeni IT laboratorij u Srebrenici

S
29.7.2009. u 14:56
0
0
Otvoren obnovljeni IT laboratorij u Srebrenici
0
Otvoren obnovljeni IT laboratorij u Srebrenici
U Srednjoškolskom centru Srebrenica u srijedu je otvoren obnovljeni IT laboratorij, a svečanoj ceremoniji prisustvovali su brojni gosti iz Velike Britanije i BiH.
Radi se o projektu koji su zajednički inicirali Konzervativna partija Velike Britanije i Microsoft Velike Britanije. Sama realizacija projekta je podržana od strane kompanije Microsoft BiH, koji je obezbjedio neophodni software za IT laboratorij, a nesebičnu pomoć pružili su Microsoftovi lokalni partneri, koji su obezbjedili donaciju od 10 računara i time ovu IT Laboratoriju u potpunosti učinili funkcionalnom.

Prisutni predstavnici Konzervativne partije Velike Britanije su bili barunica Sayeeda Warsi, ministrica iz sjene za koheziju zajednica i društvenu akciju i William Hague, poznat kao vođa Konzervativne partije u periodu od 1997.-2001., a danas kao član parlamenta i sekretar vanjskih poslova u sjeni.

Hague je prilikom svečane ceremonije izjavio: "Trideset članova naše partije boravi u Srebrenici pet dana tokom kojih učestvuju u više projekata pomoći lokalnom stanovništvu. Obnova IT učionice je bio jedan od tih projekata koji je uspješno završen zahvaljujući Microsoftu i njihovim lokalnim partnerima. Vrlo sam sretan što danas predajem renovirano i savremeno opremljenu učionicu djeci ove škole koja će im sigurno pomoći da unaprijede svoje vještine, a znanje podignu na još veći nivo".

Gospodin Mirad Maglić ispred Microsoft BiH izjavio je kako mu je "izuzetno zadovoljstvo" što je Microsoft BiH bio u mogućnosti učestvovati u ovom projektu i "skromnim doprinosom pomoći kolegama iz Britanije u njegovoj realizaciji".

"Ova škola ima pet stotina učenika i već dugo vremena pokušavamo obnoviti ovu učionicu. Sada, zahvaljujući svim učesnicima u ovom projektu, imamo mogućnost korištenja najnovijih učila u našoj redovnoj nastavi. Siguran sam da će ova učionica biti jedna od najposjećenijih već od početka naredne školske godine", istakao je direktor škole Milan Jovanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: