Javna infrastruktura
126

Otvoren novi prostor za sport i rekreaciju u sarajevskom naselju Hrasno Brdo

B. R.
Novi prostor za sport i rekreaciju u sarajevskom naselju Hrasno Brdo (Foto: Općina Novo Sarajevo)
Novi prostor za sport i rekreaciju u sarajevskom naselju Hrasno Brdo (Foto: Općina Novo Sarajevo)
U sarajevskom naselju Hrasno Brdo, iznad zgrade Mjesne zajednice, svečano je otvoren novi prostor za sport i rekreaciju, saopćili su iz Općine Novo Sarajevo.

Svečano otvaranje je upriličeno 6. oktobra, a upriličeno je u okviru obilježavanja "Dječije nedjelje". Lokalne vlasti su naglasile da je ovim prvi put osiguran sadržajan prostor za sport i rekreaciju u ovom dijelu općine. Prostor ima površinu 2.000 kvadratnih metara.

Na dva platoa nalaze se tereni za nogomet i košarku te dječije igralište. Nadležni su najavili da će uskoro prostor upotpuniti i rekvizitima za vježbanje, a pripremljena je i padina za sankanje. Svečano otvaranje su uljepšali učenici Osnovne škole Hrasno koji su svojim muzičkim i plesnim izvedbama ozvaničili otvaranje do sada jedinog sportskog i dječijeg igrališta u ovom dijelu naselja.

"Riječ je o jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo kojim su građani, a prvenstveno djeca ove mjesne zajednice dobili na korištenje najsavremeniji prostor za odmor, rekreaciju i sportske aktivnosti. Osim sportskog igrališta s košarkaškim i nogometnim terenom, prostor sadržava i dva dodatna platoa s rekvizitima za vježbanje, dok je na samom vrhu smješteno dječije igralište s rekvizitima za igru djece", izjavio je načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović (SDP).

Prema njegovim riječima, u zimskom periodu na ovoj lokaciji pripremljen je i dio padine za zimske igre, a zelene površine obogaćene su raznim zasadima biljaka.

Ukupna vrijednost projekta je 700.000 KM, a investitori su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo s izdvojenih 450.000 KM i Općina Novo Sarajevo s izdvojenih 250.000 KM. Ministarstvo kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine nedavno je osiguralo 20.000 KM kako bi se prostor upotpunio rekvizitima za vježbanje i klupama za odmor, saopćili su iz Općine Novo Sarajevo.