BiH
25

Otvoren novi Press centar SDA Općine Novi Grad

Klix.ba
U Općinskom odboru SDA Novi Grad Sarajevo danas je upriličeno otvaranje novog Press centra.

Učinjeno je to povodom 8. augusta na dan kada je rođen rahmetli Alija Izetbegović, prvi predsjednik Bosne i Hercegovine, a u organizaciji Asocijacije mladih SDA ove Općine.

Mladi ove stranke uspjeli su u planiranom roku renovirati proctor za novi Press centar koji je smješten u skloupu prostorija SDA u zgradi Općine Novi Grad, a sjećanje na lik i djeo rahmetli predsjednika Izetbegovića, obilježili su uz projekciju dokumentarnog filma “Alija Izetbegović 1925 – 2003” o bivšem predsjedniku SDA.

Tom prilikom mladima se obratio Semir Efendić, predsjednik Asocijacije mladih SDA Novi Grad i kandidat SDA za načelnika Općine Novi Grad na predstojećim lokalnim izborima, istakvaši kako je upravo primjer rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića putokaz i podstrek svima nama da istrajemo u borbi za neovisnu, nedjeljivu, demokratsku i na evropskom putu čvrsto ustrajnu Bosnu i Hercegovinu.

“Upravo sada, više no ikada, tekovine i vrijednosti političke borbe Alije Izetbegovića dolaze do izražaja, kada se susrećemo sa negiranjem naše države, koje ruku pod ruku sa iskonstruiranim političkim krizama, stoje na putu razvoja Bosne i Hercegovine, zapošljavanja i prosperiteta. S tim u vezi, jako je bitan svaki čovjek, pogotovo u lokalnim zajednicama, općinama i gradovima kako bismo mobilizirali sve zdrave i patriotske snage. Našoj domovini ćemo najbolje pomoći tako što ćemo odgovorno i svjesno svako od nas raditi svoj posao i to na svim razinama djelovanja i odgovornosti, počev od lokalnog nivoa. To se naravno neće svidjeti neprijateljima Bosne ali bit će to najbolji poklon za obilježavanje rođenja prvog predsjednika stranke i države, rahmetli Alije Izetbegovića. Vi to danas činite otvaranjem novog Press centra naše Općinske organizacije, iz kojeg će se od danas slati poruke prosperiteta i razvoja, kazao je između ostalog Semir Efendić kandidat SDA za načelnika Novog Grada, obraćajući se članovima Asocijacije mladih SDA ove Općine.