{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren most u banjalučkom naselju Karanovac

S
14.4.2014. u 16:47
0
7
Otvoren most u banjalučkom naselju Karanovac
0
Otvoren most u banjalučkom naselju Karanovac
Foto: SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović i gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović otvorili su danas novoizgrađeni most u banjalučkom naselju Karanovac, u čiju je izgradnju investirano 1.999.785 KM.
Predsjednik RS naglasio je da je most u Karanovcu veliki radni poduhvat, ističući da su izgradnju ovog mosta čekale mnoge generacije sa jedne i druge obale rijeke Vrbas i ostalih krajeva koji gravitiraju Banjoj Luci.

On je naveo da je ovaj most strateški infrastrukturni objekat i da je njegovom izgradnjom na trajan način riješeno spajanje obala rijeke.

"Iza ove vlasti su ostali mnogi objekti širom RS i to je odgovor na česta pitanja koje čujemo u medijima od onih koji su imali isti budžet, ista prava, skupštine, vlade, upravljali svime, a nikada ništa nisu napravili i nisu mogli da kažu da su nešto ostavili iza sebe", rekao je Dodik.

On je poručio da političari treba da se mjere po tome šta ostavljaju iza sebe. "Znam vrijeme kada je komunikacija preko starog mosta bila zaustavljena i znam koliko je to bilo teško, a to je baš bilo u vrijeme onih koji su uporni da predstavljaju priču o tome kako se ne radi", rekao je Dodik.

Predsjednik RS je naglasio da je most u Karanovcu dokaz napora vlasti u nemogućim uslovima da se ne odustaje od razvoja, poručivši da taj razvoj ne smije da stane u bilo kom dijelu RS.

Premijerka Željka Cvijanović rekla da je most u Karanovcu važan infrastrukturni objekat, ističući da će on služiti svim građanima u njihovom svakodnevnom životu, kao i privrednicima za obavljanje privrednih aktivnosti.

"Uvijek smo zadovoljni kada možemo da realizujemo važne projekte. Uvijek smo zadovoljni kad vidimo rezultate našeg ulaganja", rekla je Cvijanovićeva i podsjetila da se ovakve aktivnosti dešavaju širom Republike Srpske.

Ona je rekla da se ni u vrijeme krize nikada nije odustajalo od izgradnje infrastrukturnih objekata, znajući koliko su oni važni i služe ne samo lokalnom stanovništvu, već cijeloj RS.

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović podsjetio da u tom gradu do 2000. godine decenijama nije izgrađen nijedan most, dok su za 13 godina urađena tri mosta na rijeci Vrbas, zahvaljujući angažmanu Vlade Republike Srpske, grada Banje Luke i Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske".

"Banjoj Luci treba još mostova. Nadamo se u najskorije vrijeme da ćemo početi radove na izgradnji mosta u naselju Česma, kod tvrđave Kastel i rekonstrukciju `zelenog mosta", rekao je Gavranović, ističući da su ta tri mosta neophodna za dalji razvoj grada i funkcionisanje privrednih kapaciteta i dobro uvezivanje prostora.

On je naveo da je most u Karanovcu znatno povećao stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Investitor mosta u Karanovcu, koji se nalazi na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, je preduzeće "Putevi Republike Srpske", a izvođač radova konzorcijum preduzeća "Prijedorputevi" iz Prijedora i "Integral inženjering" iz Laktaša.

Most je dužine 60 metara i širine 12 metara i ima dvije saobraćajne trake od po 3,5 metara širine, dvije biciklističke trake od po jedan metar, te dvije pješačke staze od po 1,2 metra širine. Nosivost mosta je 60 tona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: