{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren Most malezijsko-bh. prijateljstva u Sarajevu

N
31.5.2005. u 23:34
0
0
Otvoren Most malezijsko-bh. prijateljstva u Sarajevu
0
Otvoren Most malezijsko-bh. prijateljstva u Sarajevu
Bivši premijer Malezije Mahathir Mohamad danas je u Sarajevu svečanim presijecanjem trake službeno otvorio Most malezijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva u Sarajevu.
Bivši premijer Malezije Mahathir Mohamad, koji na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara Adnana Terzića boravi u višednevnom posjetu BiH, danas je zajedno s članom Predsjedništva BiH Sulejmanom Tihićem, predsjedavajućom Skupštine Sarajevskog kantona (SK) Melihom Alić i premijerom SK-a Denisom Zvizdićem, svečanim presijecanjem trake službeno otvorio Most malezijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva u Sarajevu.

Ovaj most, kazao je bivši malezijski premijer, predstavlja simbol dobrih odnosa i prijateljstva dviju zemalja.

On je konstatirao da je u našoj zemlji postignut značajan napredak i dodao da se BiH i dalje mora nastojati razvijati u svim segmentima jer je to jedino jamstvo za svijetlu budućnost budućih generacija Bosanaca i Hercegovaca.

Istaknuo je značaj mira u regiji kazavši da je mir vrijedna stvar i da moramo učiniti sve da ga obranimo.


Premijer SK-a Denis Zvizdić je istaknuo da je Malezija bila zemlja koja je u potpunosti razumjela i shvatila BiH u njezinim najtežim trenucima, a da je ovaj most materijalni dokaz kvalitetnog i neraskidivog prijateljstva dviju zemalja.

Bivši premijer Malezije danas je posjetio i Bosmal City Centar, izrazivši zadovoljstvo što prisustvuje završetku projekta, za koji je kreditni ugovor potpisan u njegovom uredu u Putrajayi, 20. marta 2001.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: