|

Otvoren međunarodni sajam hrane, pića i robe široke potrošnje

Otvoren međunarodni sajam hrane, pića i robe široke potrošnje
0
F
FENA
16.11.2006. u 12:51
0
komentara
0

dijeljenja
Otvoren međunarodni sajam hrane, pića i robe široke potrošnje
U Centru „Skenderija" danas je svečano otvoren 33. međunarodni specijalizovani sajam hrane, pića i robe široke potrošnje, koji će trajati do 20. novembra.
U Sajamskoj dvorani na više od 2.000 m2, svoje usluge i proizvode prezentira direktno ili posredstvom zastupnika više od 60 kompanija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Italije, Njemačke, Švicarske i Japana.

Sajam je u prisustvu gostiju, izlagača, poslovnih partnera, te predstavnika Kantona i Grada Sarajevo otvorio ministar privrede Kantona Sarajevo Abid Šarić.

Ove godine zemlja partner na sajmu je Crna Gora, iz koje se predstavlja 13 kompanija uz potporu USAID-a programom „Montenegro Competitivness Project".

Ovogodišnja sajamska manifestacija je dodatno obogaćena promocijom „Starih zanatskih esnafa" Kantona Sarajevo, Bosanskohercegovačkom asocijacijom ORGANSKO BiH s proizvodnjom organske zdrave domaće hrane, te prisustvom učenika Srednje ugostiteljsko-turističke škole iz Sarajeva koja će tokom sajma priređivati „Prezentaciju i degustaciju kulinarskih specijaliteta".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.