{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren komemorativni centar KJKP "Pokop"

F
9.5.2008. u 15:32
0
0
Otvoren komemorativni centar KJKP "Pokop"
0
Otvoren komemorativni centar KJKP "Pokop"
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Denis Zvizdić i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a Abid Jusić danas su u kompleksu groblja "Bare" presijecanjem vrpce otvorili najmoderniji komemorativni centar u ovom dijelu jugoistočne Evrope.
Otvaranjem ovog centra preduzeće "Pokop" unaprijedilo je kvalitet svojih usluga, ali i omogućilo dostojanstveniji posljednji ispraćaj ljudima koje smo voljeli i poštovali, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

"Ako se malo osvrnemo oko sebe i pogledamo ovo zdanje, vidjećemo da se nalazimo u objektu koji je materijalno, infrastrukturno, informacijski i sadržajno napravljen u skaldu s najvećim evropskim standardima i objektu koji svojom monumentalnošću i funkcionalnošću pokazuje da se Sarajevo pretvara u istinsku svjetsku metropolu i kada je riječ o nivou i kvalitetu komunalnih usluga", kazao je u obraćanju, predsjedavajući Skupštine KS-a Denis Zvizdić uz čestitke rukovodstvu "Pokopa".

Centar je izgrađen sredstvima Kantona Sarajevo, a opremljen je u skladu s najvišim standardima i pruža mogućnost zadovoljavanja potreba za ispraćaj pripadnika svih konfesija u skladu s tradicionalnim običajima.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo u relativno kratkom periodu građanima Kantona Sarajevo uspjeli staviti na raspolaganje objekt u kojem će se na dostojanstven način vršiti posljednji ispraćaj preminulih", istakao je ministar Jusić.

Ovaj objekt će biti korišten i u druge svrhe, prvenstveno za potrebe KJKP "Pokop" i za sva druga javna komunalna preduzeća i njihove asocijacije.

Komemorativni centar raspolaže sa salom s 94 mjesta za sjedenje, restoranom s 50 mjesta, režijom, kao i drugim propratnim prostorijama, a pruža mogućnost i online praćenja posljednjeg ispraćaja.

Predsjedavajući Zvizdić i ministar Jusić danas su položili i temeljac za izgradnju objekta prosekture-mrtvačnice, salona za pogrebne djelatnosti i poslovnog objekta KJKP "Pokop".


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: