BiH
125

Otvoren Klub studenata Veterinarskog fakulteta

Klix.ba
U prostorijama Veterinarskog fakulteta u Sarajevu danas je održana svečanost povodom otvaranja Kluba studenata ovog fakulteta "Equus".

Osim studenata i nastavnog osoblja Veterinarskog fakulteta svečanosti je prisustvovao i Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar. koja je u prošlogodišnjem budžetu izdvojila 15.000 KM za adaptaciju prostorija tog kluba.

Novoobnovljeni studentski klub sa 70 mjesta za sjedenje, ima i besplatnu wi-fi internet konekciju sa multimedijalnom podrškom koju može koristiti 520 studenata Veterinarskog fakulteta, saopćeno je iz Press službe Općine Centar.

U obraćanju prisutnima dekan Veterinarskog fakulteta prof. dr. Nihad Fejzić je naglasio da je u prostorijama kluba nekada bila fakultetska biblioteka, koja je sada premještena u drugi dio Veterine.

"Ovaj prostor je adaptiran sredstvima fakulteta uz značajnu podršku Općine Centar, koja nam je kao i do sada izašla u susret, na čemu se posebno zahvaljujem načelniku Dževadu Bećireviću koji se danas mogao uvjeriti kako su utrošena donirana sredstva. Također želim naglasiti da su zanatske radove izvodili majstori koji su inače zaposleni na našem fakultetu. U ovim prostorijama koje će studentima služiti za predah između predavanja i druženje, imamo namjeru organizirati književne i zabavno-muzičke večeri i slične sadržaje", kazao je Fejzić.

Na ovoj svečanosti je prezentiran i naredni razvojni projekt Fakulteta ''Veterinarski klinički centar'' koji bi služio za nastavno-edukativno usavršavanje i obrazovanje studenata Veterinarskog fakulteta i naučno-istraživački rad.

Osim toga, planirana je izgradnja novog amfiteatra za predavanja sa kapacitetom od 87 mjesta, novog glavnog ulaza sa prijemnim odjeljenjem i dvije nove čekaonice, te izgradnja hirurškog odjela i radiološkog centra.