Mostar
0

Otvoren glavni bolnički objekt Kliničke bolnice Mostar

FENA
Foto: bljesak.info
Foto: bljesak.info
Predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ivan Bagarić i ravnatelj Kliničke bolnice (KB) Mostar Ante Kvesić svečanim presijecanjem vrpce otvorili su danas u Mostaru glavni bolnički objekt Kliničke bolnice (KB) Mostar, vrijedan 75 milijuna maraka.

Nazočne je pozdravio i dobrodošlicu poželio ravnatelj Kvesić, koji se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da dođe do otvaranja novog objekta.

Kvesić je istaknuo kako do konca godine očekuje potpuno preseljenje u novi objekt u kojega će biti smješteno deset odjela od kojih su, uz ostale, neurologija, ORL, urologija, ginekologija i ortopedija.

"Uspostavljen je poliklinički centar s 22 ambulante i kompletna dijagnostika se nalazi u tom kompleksu s 500 novih kreveta u bolničkom dijelu, s najmodernijom intenzivnom skrbi. Mi u bolnici s oko 1300 djelatnika pokušavamo napraviti iskorake u struci, dostići one koji su ispred nas, a nakon ovoga mi idemo u daljnje projekte prema našem strateškom planu", kazao je Kvesić.

Nazočne je pozdravio i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je istaknuo kako se Mostarcima konačno ispunila želja da imaju suvremenu kliničku bolnicu, te se zahvalio svima koji su pomogli na realiziranju projekta.

Federalni ministar zdravstva Safet Omerović pozdravio je nazočne te čestitao na otvaranju objekta, kazavši kako je Mostar zaista uvijek imao zavidnu i svijetlu tradiciju u organizaciji zdravstvene zaštite i pružanju zdravstvenih usluga, te da će to imati i u budućnosti.

U ime Vlade Republike Hrvatske nazočnima se obratio izaslanik Bagarić, koji je izrazio zadovoljstvo završetkom projekta izgradnje glavnog objekta KB-a, te se zahvalio svima koji pomogli pri njegovu realiziranju.

Predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto kazala je kako je otvaranje novog objekta prije svega humani i epohalni projekt jer ima višestruki značaj, te da je potrebno jako cijeniti i poštovati veliki doprinos onih koji su sudjelovali u projektu.

Na svečanosti otvaranja nazočili su mnogobrojni gosti iz političkog, kulturnog, gospodarskog, te vjerskog života iz općinskih, županijskih, federalnih i državnih vlasti BiH te vlasti Republike Hrvatske, kao i mnogobrojni predstavnici zdravstvenih institucija i međunarodne zajednice.