{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren festival o ljudskim pravima

F
2.11.2006. u 20:20
0
0
Otvoren festival o ljudskim pravima
0
Otvoren festival o ljudskim pravima
Otvaranjem izložbi fotografija večeras je u prostorijama OKC-a "Abrašević" u Mostaru započeo Festival o ljudskim pravima - Vivisect fest, na temu "Moji neprijatelji: nacionalizam i ksenofobija".
Po riječima urednika Media centra OKC-a "Abrašević" Huseina Oručevića, večeras su otvorene tri izložbe fotografija, i to izložba fotografija fotografa mađarskog "Dnevnika" koji izlazi u Vojvodini i Magyar Szo-a pod nazivom "Na početku novog veka", a zatim izložba fotografija Tarika Samaraha koja govori o grafitima koje su ostavili holandski vojnici na zidovima fabrike akumulatora u Potočarima u Srebrenici i izložba fotografija Rona Haviva pod nazivom "Krv i med".

On je istaknuo kako će večeras biti prikazan film Pawela Pawlikowskog pod nazivom "Serbian Epics", koji govori o Radovanu Karadžiću te filmovi "Vukovar - posljednji rez" i "Heroji za jednokratnu upotrebu".

"Cilj je festivala suočiti se s prošlošću i raditi s mladima na edukaciji i pokazati im kakvo je zlo nacionalizam i ksenofobija te koliko je, u stvari, raširen govor mržnje u današnjem svijetu, koji kreira politiku zla, netrpeljivosti i mržnje", kazao je Oručević.

Festival će trajati do 5. novembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: