BiH
0

Otvoren četvrti "Career Days"

FENA
U organizaciji Studentskog parlamenta i Međunarodne studentske organizacije AIESEC danas je u hotelu "Radon Plaza" počeo četvrti "Career days" - program za zapošljavanje mladih.

Program ima za cilj povezivanje apsolvenata fakulteta Univerziteta u Sarajevu s potencijalnim poslodavcima i poduzetnicima.

Predstavnici AIESEC-a i Studentskog parlamenta ugostli su danas oko 200 diplomanata i apsolvenata fakulteta Univerziteta u Sarajevu te predstavnike kompanija koje će učestvovati na četvrtom "Career days".

"Projekt je naš doprinos smanjenju broja nezaposlenih među mladima i idealna je prilika da mladi ljudi nađu posao i finansijski se osamostale", kazao je menadžer projekta Adnan Muminović.

Pozvao je sve diplomce i apsolvente da dođu sutra, 9. aprila na zvanični "sajam zapošljavanja" koji će biti organiziran u Domu mladih od 10.00 do18.00 sati te da "ponesu što više kopija CV-a".

Prema najavama organizatora potvrđeno je učešće kompanija Coca-Cola, Pliva, ASA Auto, Eurohaus, UPS, AlterMedia, Sunrise, ProCredit Banka, Raiffeisen Banka, ABS Banka, Siemens i mnogih drugih.