Sarajevo
243

Otvoren Centar za cjeloživotno učenje Fakulteta političkih nauka

FENA
Centar za cjeloživotno učenje Fakulteta političkih nauka (FPN) Univerziteta u Sarajevu zvanično je otvoren zahvaljujući donaciji DVV Internacional Ureda za Bosnu i Hercegovinu u vidu opreme i materijala za trening programe i andragoške biblioteke.

U novoopremljenom prostoru Centar će nuditi trening programe sadašnjim i bivšim studentima FPN-a, kao i drugim zainteresiranim polaznicima, iz oblasti koje su u domenu osnovne djelatnosti Fakulteta politickih nauka (politologija, sociologija, komunikologija, socijalni rad i sigurnosne i mirovne studije).

Donaciju je voditeljici Centra Lejli Turčilo i sekretarki Centra Belmi Buljubašić uručio direktor DVV Internacional Ureda za BiH Emir Avdagić, saopćeno je iz FPN-a.

Centar je dio napora Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu da, pored redovne obrazovne ponude, razvija i ponudu programa cjeloživotnog učenja, te će u tom pogledu sve aktivnosti Centra biti organizirane prema andragoškim standardima i principima.

U 2018. godini, pored izrade Kataloga obrazovne ponude, bit će poduzete i aktivnosti na upisu Centra u Registar organizatora obrazovanja odraslih od strane Ministarstva za obrazovanje i nauku Kantona Sarajevo.