{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvaranjem Eko sajma u Sarajevu obilježen Dan planete Zemlje

22.4.2013. u 15:29
1
0
Otvaranjem Eko sajma u Sarajevu obilježen Dan planete Zemlje
1
Otvaranjem Eko sajma u Sarajevu obilježen Dan planete Zemlje
U organizaciji Aarhus centra u BiH, te uz podršku Misije OSCE-a u BiH i Grada Sarajeva, u ponedjeljak se u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici održava Eko sajam povodom 22.aprila, Dana planete Zemlje.
Svečanosti otvaranja Sajma prisustvovali su gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, šef Misije OSCE-a u BiH Fletcher M. Burton i direktorica Udruženja Aarhus centra Sabina Jukan.

"Drago mi je da sam kao gradonačelnik otvorio Eko sajam, jer se na ovaj način i Grad Sarajevo priključuje svjetskom obilježavanju Dana planete Zemlje“, kazao je Komšić te dodao da u filozofiji postoji jedan stav koji se često citira a to je da je Zemlja naše drugo tijelo i da se prema njoj tako treba i odnositi.

"Iz te teze su nastali ekološki pokreti koji našu planetu i okoliš promatraju kao živo biće, a danas je taj život ugrožen. Zbog toga su dragocjena ovakva udruženja koja na lokalnom nivou brinu o zaštiti okoliša, te u okviru svojih aktivnosti podižu ekološku svijest građana“, istakao je Komšić.

Prema riječima šefa Misije OSCE-a u BiH Fletchera M. Burtona, današnji Sajam okupio je 30 predstavnika nevladinih organizacija, preduzeća-inovatora i škola koji dijele zajednički interes, a to je pronalaženje načina za zaštitu okoliša.

"Misija OSCE-a u BiH podržala je organizaciju ovog sajma, pokrenula je takmičenje i raspisala nagradni konkurs za zainteresirane novinare koji pišu o temi zaštite okoliša. Također namjeravamo proširiti mrežu Aarhus centara, tako što ćemo pored sarajevskog, oformiti još dva, u Tuzli i Banjoj Luci", kazao je Burton.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: