BiH
0

Otvaranje prvog Resursnog centra u BiH

Sarajevo-x.com
Centar za promociju civilnog društva poziva vas da prisustvujete svečanom otvaranju prvog Resursnog centra u Bosni i Hercegovini, realiziranom uz finansijsku pomoć vlade SAD u BiH.

Resurni Centar je jedna od najvažnijih aktivnosti koje je Centar za promociju civilnog društva implementirao do 1996 godine.

Više od 2000 organizacija civilnog društva, poslovnih i vladinih organizacija iz cijele BiH i regije, koristit ce usluge ovog Resursnog centra i na taj način proširiti svoja znanja i osnažiti svoje kapacitete.

Ovaj projekat će direktno doprinijeti uspostavljanju vitalnog i održivog civilnog društva Bosne i Hercegovine. Kroz podrsku trećem sektoru, vladinim organizacijama, biznis menadžerima, medijima i građanima projekat će podići svijest o odgovornim poslovnim praksama na lokalnom i državnom nivou.

Pristup resursnom centru bice omogućen i kroz web sajt na adresi: www.civilnodrustvo.ba ili na adresi Višegradska 26, 71000 Sarajevo (Tel/fax. +387 33 458 670)

Svečanom otvaranju će prisustvovati G-din Howard Sumka, Direktor misije USAID u BiH, G-din Gerald McLoughlin, Oficir za odnose sa javnošcu, ambasade

SAD u BiH, G-din Damir Hadžić, načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, te brojni gosti i prijatelji Centra za promociju civilnog društva.

Kako je ovo izuzetno važan događaj za sve građane Bosne i Hercegovine, najljubaznije vas molimo da i predstavnici vašeg medija daju podršku ovoj incijativi i prisustvuju otvaranju Resursnog centra.

Svečano otvaranje će se održati 18 januara 2006 godine, u prostorijama Centra za promociju civilnog društva (ulica Višegradska 26 - trolejbuska stanica / «okretaljka» u naselju Mojmilo), sa početkom u 10. sati.

(Molimo vas da za parkiranje vašeg vozila iskoristite parking preko puta trolejbuske okretaljke jer je prilaz u ulicu same okretaljke zabranjen za privatna vozila)