{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvaranje pomoćnog stadiona Koševo 10. septembra

F
2.9.2009. u 17:08
0
25
Otvaranje pomoćnog stadiona Koševo 10. septembra
0
Otvaranje pomoćnog stadiona Koševo 10. septembra
Desetog septembra bit će otvoren pomoćni teren Olimpijskog stadiona na Koševu.
Tom prilikom bit će odigrana utakmica veterana fudbalskih klubova Sarajeva i Željezničara, najavio je danas načelnik sarajevske Općine Centar Dževad Bećirević.

Za uređenje i postavljanje vještačke trave na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona na Koševu je u ovogodišnjem općinskom budžetu osigurano 450.000 KM. Realizirajući ovaj projekt, Javna ustanova "Centar za sport i rekreaciju" (čiji je osnivač Općina Centar) provela je tendersku proceduru i ugovorila radove s građevinskom firmom IN. Radovi su počeli u junu i bit će završeni do kraja ove sedmice.

Na jednom od pomoćnih terena (dužine 105 i širine 68 metara) izvedeni su zemljani radovi, drenaža i pripremljena podloga na koju je postavljena vještačka trava "Tarkett" vrhunskog kvaliteta. U sklopu uređenja tog sportskog terena, izvršena je dogradnja potpornog zida i sanacija prilaznih stepeništa te postavljena nova ograda između dva pomoćna stadiona. Predstoji još farbanje ograde oko terena.

JU "Centar za sport i rekreaciju" je prošle godine u saradnji s Gradskom upravom i Kantonom Sarajevo realizovala projekt postavljanja umjetne trave na prvom pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona na Koševu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: