{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvaranje Fakulteta međunarodnog prava i diplomatije

S
4.2.2008. u 09:29
0
0
Otvaranje Fakulteta međunarodnog prava i diplomatije
0
Otvaranje Fakulteta međunarodnog prava i diplomatije
Državni univerzitet iz New Yorka (SUNY) i Američki univerzitet u BiH najavljuju početak rada novog fakulteta u školskoj 2008/09 godini. Riječ je o Fakultetu Međunarodnog prava i diplomatije.
Plan i program nastave Fakulteta Međunarodnog prava i diplomatije, zasnovan je na nastavnim planovima i programima State University of New York (SUNY), a istovremeno usaglašen i sa zahtjevima Bolonjskog procesa, što budućim studentima omogućava da steknu diplomu koja je istovremeno priznata u dva najrazvijenija regiona na svijetu: Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi.

"Bosni i Hercegovini je, naročito sada, u procesu tranzicije, neophodan je visokostručni kadar mladih ljudi koji će kao budući eksperti biti spremni odgovoriti potrebama naše zemlje u oblasti međunarodnog prava i pomoći njen napredak i pridruživanje Evropskoj Uniji i modernim svjetskim tokovima,“, rekao je Denis Prcić, predsjednik Upravnog odbora Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini tokom nedavne posjete Državnom univerzitetu u New Yorku, kada je i postignut finalni dogovor o pokretanju Fakulteta medjunarodnog prava i diplomatije.

Zadatak Fakulteta Međunarodnog prava i diplomatije jeste da obezbijedi kvalitetno visoko obrazovanje u oblasti međunarodnog prava i osposobi mlade ljude da svojim radom adekvatno primjene međunarodno i evropsko pravo u praksi, te da steknu najsavremenija znanja o međunarodnim ekonomskim i političkim odnosima.

Studij je organizovan u tri ciklusa, u skladu sa Bolonjskim procesom, i to u obliku:

- Dodiplomskog studija u trajanju od 4 godine (undergraduate studies) koji rezultira akademskom titulom diplomiranog pravnika (diplomirani pravnik- Bachelor of Law and Legal Studies) ili titulom diplomiranog politologa za međunarodne ekonomske i političke odnose (Bachelor of Arts in International Relations).

- Jednom godinom magistarskog studija koji rezultira titulom magistra međunarodnog prava (Master, Master of international law, LLM,) ili titulom magistra međunarodne ekonomije i politike (Master of Arts in International Economics and Politics).

- Doktorskog studija – titula doktor pravnih nauka (PhD in Law) ili titulom doktor međunarodnih odnosa (PhD in International Relations) .

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: