{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvaranje dijaloga o liberalizaciji viznog režima EU s BiH

F
16.5.2008. u 13:20
0
0
Otvaranje dijaloga o liberalizaciji viznog režima EU s BiH
0
Otvaranje dijaloga o liberalizaciji viznog režima EU s BiH
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar sigurnosti Tarik Sadović je obaviješten iz diplomatskih izvora u Briselu da će Evropska komisija 26. maja u Briselu objaviti početak dijaloga o liberalizaciji viznog režima s Bosnom i Hercegovinom, saopćeno je iz Sadovićevog kabineta.
Predviđeno je da se početak dijaloga o liberalizaciji viznog režima EU s BiH objavi na marginama Vijeća za opće i vanjske poslove (GAERC). Prema najavi ovom događaju će prisustvovati ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović na ceremoniji 26. maja u zgradi Vijeća EU.

Poslije otvaranja dijaloga BiH će dobiti takozvanu mapu puta koja će sadržavati jasno definirane standarde koje mora dostići BiH (kao i druge zemlje regiona) da bi postepeno napredovala na putu ka liberalizaciji viznog režima.

Cijeli proces će omogućiti Komisiji da u odgovarajućem trenutku uputi prijedlog Vijeću o ukidanju viza za BiH. Na osnovu prijedloga Komisije, Vijeće će poslije konsultacija s Evropskim parlamentom donijeti konačnu odluku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: