Vlada SAD-a
0

Otvaranje Centra za dijalog u Srebrenici

Sarajevo-x.com
Vlada Sjedinjenih Američkih Država, putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), sa zadovoljstvom najavljuje da će Jonathan Moore, zamjenik ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Allan Reed, direktor misije USAID-a i Jan Braathu, norveški ambasador u BiH, otvoriti Nansen centar za dijalog u Srebrenici 17. novembra, u 13:00 sati, u Domu kulture u Srebrenici, ulica Srebreničkog odreda bb.

Ambasador Norveške u Hrvatskoj Terje Hauge, zamjenik norveškog ambasadora u Hrvatskoj Jens Erik Grøndahl, kao i predstavnici bh. državnih i lokalnih vlasti, prisustvovat će ovoj ceremoniji. Pozivaju se predstavnici svih medija da prisustvuju ovom događaju

Američka i norveška vlada zajednički su osigurale podršku Nansen centru za dijalog čiji je cilj bolja komunikacija, uzajamno povjerenje i razumijevanje među pripadnicima svih nacionalnosti koje žive u Srebrenici. Centar će surađivati sa osnovnim školama, mladima i Opštinom Srebrenica kako bi doprinijeo boljim međunacionalnim odnosima i podstakao razgovor građana o zajedničkim pitanjima i problemima.

Do danas, vlada SAD-a, putem USAID-a, obezbijedila je preko milijardu dolara za podršku ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku Bosne i Hercegovine.