Importanne
0

Otvara se novi poslovni centar u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Početkom naredne godine u centru Sarajeva bit će zvanično otvoren poslovni centar Importanne. Investicija izgradnje Importanne Centra Sarajevo i to njegove prve faze iznosi oko 95 miliona KM. Kraj radova je planiran koncem 2009.godine.

Preciznije, Importanne Centar Sarajevo je moderni poslovno-stambeni objekat sa shopping centrom i hotelom. Unutar samog shopping centra će se nalaziti čitav niz maloprodajnih i ugostiteljskih objekata, kao i zabavni sadržaja koji će uključivati dječiju igraonicu, prostore namijenjene različitim vrstama promocija i sl.

S obzirom da je shopping centar koncipiran na tri etaze: suteren -1, prizemlje i mezanin konceptualno je drugačiji od ostalih shopping centara i kao takav pruža bezbroj sadržajnih mogucnosti.

U shopping centru Importanne naći će se čitav niz maloprodajnih trgovina, ugostiteljskih i zabavnih sadržaja na oko 16000 m2 površine. Svi izlozi su potpuno otvoreni prema centralnom holu koji se proteže kroz cijeli objekat u pravcu istok-zapad.

Centralni hol čine unutrašnji trgovi natkriveni staklenim transparentnim krovovima, koji uvode dnevno svjetlo u unutrašnjost objekta i stvaraju ugodnu atmosferu za kupovinu.

Na nivou prizemlja izlozi su orijentisani prema okolnim saobraćajnicama i pristupnom platou. Određenih sadržaji su već definisani kako bi se na najbolji način iskoristili prostorni potencijali. Projektom su definisane pozicije modnih trgovina odjeće, prodavnice obuće, drogerija, specijalizirane trgovine igrački, nakita i modnih dodataka, te ugostitelji sadržaji na sva tri nivoa shopping centra.