{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Otpuštenim radnicima prijeti glad"

F
26.3.2009. u 16:00
0
5
"Otpuštenim radnicima prijeti glad"
0
"Otpuštenim radnicima prijeti glad"
Povodom sve češćih otpuštanja radnika i radnica, Naša stranka upozorava institucije vlasti i javnost, da će takva socijalno neodrživa i nehumana rješenja stotine hiljada radnika odvesti u glad, da će radnici i njihove porodice izgubiti pravo na socijalno i zdravstveno osiguranje, da će djeca radnika ostati bez obrazovanja, da će pola stanovništva BiH biti ispod granice siromaštva…
Naša stranka predlaže hitno uvođenje skraćenog radnog vremena u svim preduzećima u kojima je to moguće, kako bi se prava radnika zaštitila i kako bi se ogroman broj porodica spasio od gladi.

- Sadašnja vlast nizom neljudskih postupaka dokazala je da sve čini kako bi očuvala svoju poziciju na štetu običnog čovjeka, kojem je otpuštanjem s posla doveden u pitanje njegov fizički opstanak, navodi Naša stranka u današnjem saopćenju.

Ova stranka smatra da bi pored skraćenog radnog vremena, ili skraćene radne sedmice, radnike spasio i razvoj socijalnog poduzetništva, povezivanje u proizvodne udruge i organizacija javnih općinskih radova.

Trenutna stopa nezaposlenosti u BiH od 31 posto daleko je od najniže stope zaposlenosti u zemljama Evropske unije, koja iznosi oko 55 posto, a vladajuće političke partije stalno se lažno zaklinju na evropske integracije.

Evropske integracije prije svega podrazumijeva osiguravanje normalnih uvjeta za život čovjeka, u šta sigurno ne spadaju nekontrolirana i nehumana otpuštanja radnika i radnica.

- Evropske integracije podrazumijeva stalnu borbu za život i dostojanstvo čovjeka, a sadašnja vlast stalno se bori za interese političke i tajkunske elite, navodi Naša stranka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: