Park At mejdan
0

FOTO / Otkriveno spomen-obilježje Dževadu Resiću i Senadu Šećeroviću

FENA
U parku At mejdan otkriveno je spomen-obilježje civilnim žrtvama rata Dževadu Resiću i Senadu Šećeroviću koji su 26. aprila 1992. stradali pucnjavom iz kasarne u automobilu koji se kretao tadašnjom Dobrovoljačkom ulicom.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić zahvalio je svima što su došli i dali počast dvojici mladića.

"Ovo je najmanje što možemo za njih dvojicu da uradimo. Zaželio bih da dragi Bog njihovim roditeljima da sabura i smiraja da pokušaju koliko", toliko prebroditi njihovu pogibiju, kazao je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Okupljenim građanima obratio se gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen.

"Dragi sugrađani, ovo je žalostan trenutak posebno za roditelje našeg Dževada i Senada koji su u cvijetu mladosti zločinački pogubljeni. Senad je bio sekretar gradskog odbora SDP-a, Dževad je bio njegov i moj drug", kazao je Behmen.

Otkriveno spomen-obilježje neće biti trajno rješenje za poginule.

"Načelnik i ja smo se dogovorili da ovo bude privremeno obilježje. Mi ćemo u toku godine na ovom mjestu da napravimo trajno obilježje jer ima dosta ljudi koji nisu zaboravili Senada i Dževada", dodao je Behmen.

Među okupljenim građanima bio je i otac stradalog Senada Šećerovića koji je istaknuo kada se govori o Dobrovoljačkoj ulici da je red kazati da je ovdje agresorska JNA smišljeno uradila zločin.